I sør har de sjøen

Kilden Teater presenterer: I sør har de sjøen

I sør har de sjøen setter lys på de tingene som kan være viktige for oss som mennesker her og nå, uten hierarkiene av hva det forventes skal bety aller mest. Som å være hundre prosent tilstede i en hverdagslig handling, det å alltid ha en bevissthet på at det er veldig viktig å smile, å puste, eller å være så sliten at alt det som er viktig er noe man bare ikke har overskudd til. I sør har de sjøen er et rom hvor alle disse følelsene kan leve.

De er tanker som alltid ligger bak og ulmer, som former vår personlighet og hvordan vi interagerer med verden rundt oss. Ved bruk av lyd, ord, bevegelse og scenografi skal vi undersøke de dagligdagse selvfølgelighetene i livet, og sette fokus på vår tilknytning til de små tingene vi ikke kan være foruten.

I sør har de sjøen kan utfordre publikum. Forestillingen er ikke en historie fra A til Å, slik som en vanlig dag heller ikke er lineær. Ting skjer plutselig, vi går inn og ut av situasjoner, de avsluttes ikke, men lever med oss og påvirker oss videre.

Vær tilstede, lytt, observer, la tanker og følelser oppstå. Tolkningen ligger hos hver enkelt publikummer.

Tekst/regi: Maritea Dæhlin
Scenografi/kostymedesign/lyddesign: Kaja Haven
Dramaturg: Endre Sannes
Lysdesign: Tormod Carlsen
Med: Ragnhild Meling Enoksen og Khalid Mahamoud

Article: https://kilden.com/fremadstormende-scenekunstner-maritea-daehlin-med-forestilling-i-kilden/

Press: https://kilden.com/anmeldelser-av-i-sor-har-de-sjoen/https://kilden.com/anmeldelser-av-i-sor-har-de-sjoen/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s