I sør har de sjøen

Kilden Teater presenterer: I sør har de sjøen

Denne forestillingen er et spennende møte mellom to kunstnerskap. Scenekunstner Maritea Dæhlin og billedkunstner Kaja Haven har begge gjort seg bemerket som sterke, fremadstormende kunstnere som er toneangivende på hver sine felt.

Dæhlins arbeid er preget av det lekne, ikke-lineære og absurde. Hun utforsker språkets musikalitet, repetisjoner, lyd og rom. Hun har stort sett utviklet egne soloforestillinger der hun selv står på scenen og arbeider med sine egne tekster, noe som har gjort henne til en av de virkelig spennende scenekunstnerne i Norge. I 2020 ble hun nominert til Kritikerprisen i kategorien teater for sin forestilling «I WANT TO BE TRADITIONAL» .

Mandalitten Kaja Haven er utdannet arkitekt fra København, men har sitt virke innen billedkunsten og har de siste årene også arbeidet som scenograf og kostymedesigner. Haven utforsker ofte elementer som lyd og rom, repetisjoner, stemmekor og store overdimensjonale kosedyr, der hun hele tiden beveger seg i skjæringspunktet mellom fantasi og virkelighet.

I denne forestillingen i Kilden står Dæhlin for manus og regi, mens Haven har scenografi, kostyme og lyddesign. Hva skjer når to sterke kunstnerskap forenes, og hva blir resultatet av samarbeidet mellom to kunstnere med hvert sitt formspråk og hver sin spesialkompetanse? På scenen står Kilden Teaters skuespillere Ragnhild Meling Enoksen og Khalid Mahamoud.

Maritea Dæhlin (f. 1986) jobber tverrfaglig innenfor scenekunst og visuell kunst. Hun har laget flere soloforestillinger der kropp, stemme, tekst, tilstedeværelse, repetisjoner og ritualer er sentrale elementer. I hennes siste forestilling «I WANT TO BE TRADITIONAL» utforsket hun temaer som tilhørighet, identitet og vårt behov for å definere andre og oss selv.

Kaja Haven (f. 1989) er fra Mandal, og har sitt virke som billedkunstner i København, men har også arbeidet som scenograf og kostymedesigner på Det Kongelige Teater. Nå skal hun være ett år i Kilden som husscenograf. Hun arbeider ofte i skjæringspunktet mellom visuell kunst og lyd. Hun har blant annet vakt oppsikt med en ni meter lang katteskulptur med laserøyne i plast (som ble resirkulert), som ble utstilt på en festival i København. Hun har også assistert kunstnere som Olafur Eliasson og Tori Wrånes. Haven har sammen med Finn Wergel Dahlgren laget plakatuttrykket til Kilden Teaters produksjoner for 2021.

Tekst/regi: Maritea Dæhlin

Scenografi/kostymedesign/lyddesign: Kaja Haven

Lysdesign: Tormod Carlsen

Med: Ragnhild Meling Enoksen og Khalid Mahamoud

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s